Nga të brendshmet e kuqe deri te merimangat në bredh/ Zakonet e çuditshme të festave

219

Secili vend ka zakonet e veta dhe traditat për festat e fundvitit. Gratë spanjolle natën e ndërrimit të vitit e kanë për zakon të veshin të brendshme të kuqe prej dantelle.

- PUBLICITET -

Kjo bëhet sepse besohet se ato sjellin fat. Natën e Vitit të Ri gratë spanjolle duhet të veshin të brendshme të kuqe, që të kenë fat gjatë gjithë vitit.

Edhe në SHBA ka një zakon të çuditshëm në SHBA. Bëhet fjalë për ‘Kactravecin turshi të Krishtlindjes’.

Kastraveci në shumicën e rasteve është i vërtetë dhe fshihet pas degëve të bredhit. Fëmijët e familjes duhet ta kërkojnë atë. Ai që e gjen atë do të ketë më shumë fat.

Ndërsa në Lituani natën e ndërrimit të viteve edhe pse mund të mos jeni 12 anëtarë, në tryezën tuaj duhet të ketë 12 enë, sepse konciderohet se sjell fat.

Në Ukrainë në bredhin e festave vendosin merimanga dhe pse e bëhet e gjitha kjo?! Edhe në këtë rast bëhet sepse sjell fat.

- PUBLICITET -