Kujdes nga gjumi i tepërt!

Personat në moshën 60-vjeçare, që flenë shpesh, mund të rrisin rrezikun për të pësuar goditje në tru. Këtë e thonë studimet e fundit, ku ekspertët në Kinë provuan se lodhja e tepruar dhe gjumi i tepruar është po aq i keq sa pagjumësia.

 

Prej kohësh, mjekët kanë paralajmëruar se privimi i gjumit shkakton presion të lartë të gjakut dhe mpiksje të arterieve.

 

Në studimin e tyre, shkencëtarët pyetën për zakonet e gjumit të më shumë se 30,000 njerëzve mbi moshën 60 vjeç dhe ndoqën shëndetin e tyre për gjashtë vjet.

 

Ata zbuluan se njerëzit që flinin më shumë se një orë e gjysmë gjatë ditës kishin 25 përqind më shumë “shans” të pësonin një goditje në krahasim me njerëzit që nuk flinin aq shpesh.

/ Opinion.al

TE TJERA