Si gjithëmonëne, afron festa, rriten çmimet

151

Në këtë prag festash në tregun e Bulqizës të gjitha fruta perimet kanë pësuar rritje të çmimeve. Banorët që preken nga rritja e çmimeve shprehen të pakënaqur për këtë dukuri që ndodh gjithmonë në fund të vitit. Më të prekurit janë familjet të cilat trajtohen me një ndihmë ekonomike dhe pensionistët.

PUBLICITET

Rritja e çmimeve këtë radhë ka ndikuar edhe tek minatorët të cilët punojnë në minierë, pasi rënia e çmimit të kromit ka ndikuar edhe në uljen e pagave të tyre. Banorët thonë se çmimet që rriten dita ditës dhe të ardhurat e pakta vit pas viti i kanë varfëruar.

Tregtarët e Bulqizës, e justifikojnë rritjen e çmimeve si pasojë e taksave të larta, por edhe nga mungesa e vlerës monetare tek banorët.

PUBLICITET