Tërmeti ka krisur Kishën e Laçit, banorët: S’vjen askush ta shikojë

248

Banorët e Laçit kanë denoncuar diskriminimin e tyre nga qeveria dhe bashkia, duke i lënë ata pa strehim, pa ndihma dhe pa bonus qiraje. Shumë banorë të Laçit kanë konfirmuar se po ndihmohen nga Kisha e Laçit.

Sipas qytetarëve, e vetmja “bamirëse” ndaj tyre ka qenë Kisha e Laçit dhe jo shteti. Vetë objekti i kultit në Laç ka pësuar disa dëmtime, por askush nuk i është gjendur për të verifikuar situatën apo për të marrë në mbrojtje objektin 100 vjeçar.

Padre Ndue Toplana, në kishën e të cilit strehohen dhe ushqehen shumë banorë, shprehet:

“Ekspertët e kanë parë pak, por thonë që nuk ka lekë. Ne na intereson më shumë të mos prishet dhe të zërë njerëzit brenda, se lekët”.

Edhe një banor i Shullazit dëshmoi për braktisjen nga shteti.

Ai tha:

“Nuk ka organizim fare nga Bashkia, nuk na parë askush”.