HYRJELAJMELIFESTYLEKjo grua spërkat me alkool shtratin e saj, nuk mund ta besojë...

Kjo grua spërkat me alkool shtratin e saj, nuk mund ta besojë atë që zbulon të nesërmen!

Alkooli është përdorur nga shumë njerëz prej vitesh me radhë si një dezinfektues, për të larguar papastërtitë, heqjen e ngjitëseve. Por ka shumë përdorime përtej dezinfektimit që shumica e njerëzve nuk i dinë. Një nga përdorimet e këtij përbërësi është edhe në kozmetikë!

1. Për insektet

Insektet që mund të gjenden në krevatet tona mund të jenë një problem i vërtetë për t’u hequr qafe. Ato mund të rriten dhe të shumohen nga djersa e njerëzve, pluhurat dhe papastëritë. Edhe nëse jeni me të vërtetë të kujdesshëm, ata mund të futen në shtëpi.

Por e vetmja mënyrë për të shpëtuar prej tyre është alkooli. Ai mund të ndihmojë në eliminimin e këtyre dëmtuesve të këqinj. Ajo që ju duhet është që të merrni një shishe dhe ta mbushni me alkool, duke e sprucuar atë me kujdes mbi jastëkët dhe dyshekët tuaj.

Meqënëse këto insekte lëshojnë vezë mbi shtrat është e rëndësishme që ta përsërisni këtë proces disa herë gjatë javës për të shpëtuar krejtësisht prej tyre.

2. Zëvendëson deodorantin

Nëse keni harruar deodorantin tuaj në shtëpi, nuk ka nevojë për panik.

Mjafton që të merrni pak alkool dhe të të fërkoni zonat që shkaktojnë më tepër aromë të keqe në trup, që mund ta keni me vete në çdo çantë të ndihmës së parë.

Por sigurohuni që ta përdorni këtë përkohësisht, sepse ekspozimi i tepërt në kohë ndaj alkoolit mund të irritojë lëkurën.

3. Pastron veshët

Shumë njerëz ende përdorin pambukët për të pastruar veshët e tyre, por kjo metodë është në të vërtetë shumë e rrezikshme, sepse ajo bën që dylli të depërtojë më në brendësi në kanalin e veshit.

Ka një mënyrë më të lehtë për të pastruar veshët tuaj: përzieni pak uthull të bardhë dhe alkool së bashku në një filxhan. Zhysni pak pambuk në përzierje dhe hidhni dy pika në veshët tuaja. Dylli do të dalë vetë.

TE TJERA

spot_img