Prindërit të shqetësuar, këto kukulla kanë organe gjenitale mashkullore

815

Kohët e fundit, ne kemi parë shumë kukulla me asnjëanësi gjinore, sepse ato i përkasin fëmijëve, ndërsa industria e lodrave po përpiqet të bëhet edhe më përfaqësuese tek shoqëria në të gjithë botën.

PUBLICITET

Për t’i përfshirë djemtë në lojërat me kukulla, prodhuesi i lodrave MGA Entertainment prezantoi kukullat mashkullore “LOL Surprise”. Marka, e cila na ka sjellë lodra klasike si Bratz, shtoi homologun mashkull në koleksionin e tyre LOL dhe që vijnë të futura në një kapsulë dhe në formë surprize për fëmijën. Kjo për të shtuar elementin e befasisë së lodrës, pra fëmija asnjëherë nuk e di atë që do të marrë pasi të hapë surprizën.

Por kur prindërit blenë kukulla për fëmijët e tyre, ata u çuditën kur zbuluan se kukullat mashkull kishin organe gjenitale. Si me kukullat femra, djemtë kanë një vrimë në organet gjenitale të zonës. Por ndryshe nga vajzat, ata kanë edhe një penis të skalitur dhe testikuj, gjë që ka zemëruar disa nëna dhe baballarë në të gjithë botën. Prindërit e mërzitur u morën në mediat sociale për të pyetur markën pse lodrat e tyre kishin detaje të tipit anatomik. Disa madje nga shqetësimi i tepruar bënë edhe postimi me përmbajtje irrituese duke i cilësuar ato lodra thjeshtë: të pështira!

Një tjetër nënë shkroi: “Unë jam zemëruar për këtë! Ju nuk përfshini organe gjenitale në kukullat femra, kështu që pse duhet të përfshini organe gjenitale në kukullat mashkullore? Duke pasur parasysh që shumica e konsumatorëve tuaj janë vajza të vogla, unë sugjeroj që të këtë ndryshim të menjëhershëm dhe reagim nga ana e vetë kompanisë”, shtoi mamaja e irrituar.

Pak orë më vonë erdhi edhe reagimi zyrtar i kompanisë MGA Entertainment! Duke mos lëvizur nga pozicioni i tyre, firma shtoi se ky tipar u shtua si reflektues i jetës reale, por i dizenjuar në një mënyrë të përshtatshme për fëmijë. Ata komentuan disa nga kritikat në mediat sociale duke thënë: “Me prezantimin e punëve ultra të rralla Punk Bois, marka tani do të jetë gjithëpërfshirëse gjinore si për vajzat ashtu edhe për djemtë. Për shumë vite industria e lodrave ka ecur drejt kukullave që janë më “reale”dhe të sakta anatomikisht. Ne besojmë se kjo prirje është këtu për të rezistuar dhe ne do të vazhdojmë të transportojmë ngarkesat me lodra duke u bërë edhe më gjinore. Gjithashtu, shumë nga fansat tanë vajza kanë vëllezër dhe do të ngacmohen nga kukullat e tyre LOL Surprise”, shtuan drejtuesit e firmës së njohur.

Nga ana tjetër, një prind që duket se është shumë mbështetës në qasjen e re të lodrave, u shpreh në rrjetet sociale me këtë postim: “Prindërit ofendohen nga pjesët e trupit? Nuk ka asgjë më fyese! Mësojuni fëmijëve tuaj termat e duhur dhe që po, ka dallime dhe ky duhet të jetë një standard i pranuar nga të gjithë ne”!

Përtej çdo polemike apo qasjeje mbështetëse, ju si mendoni? Duhet të kenë kukullat organe gjenitale, femërore apo mashkullore qofshin?

PUBLICITET