KOPLIK, TË RINJTË NJIHEN ME GATIMET “SLOW FOOD”

Te rinjte e qytetit te Koplikut jane njohur nga afer me teknikat e gatimit te ngadalte i njohur si “Slow Food”. Ne ambjentet e Qendres Rinore Arka ne

Koplik, nxenesit e shkollave te mesme shijuan ushqime slow food, te pergatitura nga anetare shoqatave qe merren me perhapjen e ketij lloji gatimi. Stela Hysa, pergjegjese prane organizates SFYN tregon vecantine e ketij eventi.

Ky aktivitet ishte nder te paret ne llojin e tij te organizuar me te rinjte e qytetit te Koplikut ne kuader te projektit “Terra made day” nga Vis Albania. Nje projekt ky qe konsiston

te edukimin e te rinjve me shijen, ruajtjen e biodiversitetit dhe nderveprimin e fermereve te vegjel me njeri-tjetrin.

TE TJERA

spot_img