Shqiptaret ne Milano lutje per te prekurit e termetit ne piazza Duomo

331

Sensibilizimi ndaj të prekurve te tërmetit në Shqipëri ka arritur të marre përmasa jashtëzakonisht të mëdha si brenda por edhe jashtë Shqipërisë.

 

 

Ne kisha te ndryshme apo xhami janë lutur për ata qe sot kane humbur te dashurit e tyre si edhe janë ne qiell te hapur. Ndërkohe sensibilizimi nuk mungon edhe ne vendet fshqinjë ku ne Itali perkatësisht ne Milano ketë te premte ne Piazza Duomo shume shqiptare qe banojnë atje janë mbledhur për tu lutur për te prekurit e tërmetit.

 

Një gjest që vlen shume që tregon zemërgjerësinë dhe dhembshurinë e madhe ndaj një rasti me bilanc tragjik. Shqiptaret ne Milano të Italisë kane ndezur qirinj në Piazza Duomo ku nuk ka munguar edhe flamuri shqiptar