I ftohti polar po vjen/ Ja çfare ndodh me motin në fillim të muajit dhjetor

166

Sipas parashikimeve më të fundit meteorologjike, një valë e ftohtë të masave ajrore polare pritet të përfshijë Evropën në fillim të dhjetorit.

PUBLICITET

 

Kjo shkaktohet nga një ngrohje e papritur stratosferike që shtyn ajrin e ftohtë nga Poli i Veriut më tej në jug drejt Evropës dhe madje mund të arrijë në pjesë të Afrikës së Veriut.

 

Kjo ngrohje e papritur e stratosferës përreth Siberisë gjithashtu mund të destabilizojë potencialisht të ashtuquajturën vorbull polare, një fenomen që mban ajrin e ftohtë afër Rrethit Arktik.

PUBLICITET