“Makina e së vërtetës” vjen në Tiranë, kush mendoni se do testohet i pari

181

Edhe pse ne e kemi parë vetëm në filma, tashmë disa makineri janë bërë pjesë e realitetit tonë.

Qeveria e Shteteve të Bashkuara të Amerikës i ka dhuruar Ministrisë së Brendshme pesë paketa të kontrollit poligraf, të njohura ndryshe si makina të së vërtetës.

Makineritë janë dhuruar për Byronë Kombëtare të Hetimit dhe do të përdoren për testimin e aplikantëve që do të kandidojnë për tu bërë pjesë e saj.

Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë ka njoftuar se pajisjet do të përdoren nga poligrafë të trajnuar nga SHBA.