“Shqipëria e vogël” në Bronx të SHBA

264

Në Bronx të Shteteve të Bashkuara të Amerikës ekziston një komunitet shqiptarësh, të cilët ruajnë kulturën dhe traditën shqiptare.

- PUBLICITET -

Media lokale në këtë zonë ka transmetuar një material filmik të jetës së shqiptarëve atje.

 

Njerëzit janë vendosur në Bronx kryesisht në 25 vitet e fundit dhe mendohet se jetojnë dhe punojnë rreth 100 mijë shqiptarë.

 

Themeluesi i shoqatës Esad Rizai ka qenë në Bronx para 54 vitesh, kur babai i tij mbërriti nga Shqipëria.

 

Përveç festimeve të festave të mëdha shqiptare, shoqëria thotë se qëllimi i saj është të kremtojë dhe të promovojë të qënurit shqiptaro-amerikan.

 

Fondacioni ka pritur studentë nga Kosova dhe u ka treguar atyre “Shqipërinë e Vogël” në këtë zonë.

 

Banorët mund të gjejnë ushqim shqiptar në restorante si “Cakor” dhe mund të kenë akses në kanalet televizive shqiptare.

Evenimenti i ardhshme i Fondacionit të Shoqërisë Shqiptaro- Amerikane do të jetë 28 nëntori për të festuar Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë.

- PUBLICITET -