HYRJELAJMEARGËTIMArkeologu i cili bën muzikë në gurët 7’mijë vjeçar të cilët i...

Arkeologu i cili bën muzikë në gurët 7’mijë vjeçar të cilët i zbuloi vet ai

Gjithçka që ka të bëjë me të lidhet me muzikën. Dr. Jean-Loup Ringot është një arkeolog i specializuar në muzikën parahistorike të demonstruar në gurë,

 

Litofoni është një instrument muzikor i përbërë nga copëza shkëmbi të cilat goditen për të prodhuar nota muzikore dhe Ringot arrin të realizojë tone shume të larta dhe mjaft melodike.

 

Gurët në të cilët luan Ringot kanë vjetërsi më së paku 7 mijë vjet, të cilët janë zbuluar në gërmimet arkeologjike që kishte bërë vet ai në të gjithë botën.

 

Tani vet ai arrin të bëj tinguj të mahnitshëm muzikorë duke ndihmuar në zhvillimin e të ashtuquajturës arkeoakustikë, fushë e muzikës e cila është në fazat e saj fillestare.

 

Në videon e mëposhtme mund të shihni se si ky arkeolog mund të kombinojë harmoninë me vijat melodike në këta gurë të vjetër.

TE TJERA

spot_img