Lutja e përbashkët/ Klerikët luten së bashku në kishat dhe xhamitë e Shkodrës

465

Në një kohë, që shume vende të botës po vuajnë nga konfliktet fetare, Departamenti Amerikan I Shtetit në bashkëpunim me Presidentin e Republikes, zgjodhen Shkodren si qytetin për të dhenë mesazhin e bashkëjetëses dhe tolerances .

PUBLICITET

Konferenca “Feja si instrument paqeje” bëri bashkë të gjithë klerin fetar.
Kardinali Ernest Troshani, nga qelia e burgut ku u torturua, rrefeu perndjekjen që regjimi komunist bëri ndaj besimtareve katolik, musliman dhe ortodoks në Shqipëri.

Në vitin 1997, në Shkodër, disa grupe tentuan të krijonin një lufte fetare por kleriket dhanë një shembull të rrallë të bashkimit.

Pas vizitave në katedralen “Shen Shtjefni”, në kishen ortodokse “Lindja e Krishtit”, në fund, në xhamine “Ebu Bekker” të qytetit, lidhur dorë për dorë, drejtuesit e kishës katolike, kishës ortodokse dhe myftinisë u luten për paqë dhe mbarësi në Shqipëri.

PUBLICITET