Ju jane fryre gishtat, pergjigjja nuk do t’iu pelqej aspak, ja se per cfare behet fjale

Ju janë fryrë gishtat aq shumë sa nuk ju bën as unaza e martesës?A duhet të shqetësoheni? Ndoshta jo. Gishtat mund të ënjten për një sërë arsyesh disa edhe të padëmshme.

Por, në disa raste fryrja, kur shoqërohet edhe me dhi.m.bje, mund të parala.jmërojë për ndonjë pro.blem shë.nde.tësor të rëndë. Këto janë disa nga arsyet përse mund t’ju jenë ënjtur gishtat:

Temperaturat e larta: Nxehtësia shkakton zgjerim të enëve të gjakut. Me tendosjen e enëve të gjakut, një pjesë e lëngjeve mund të kalojë tek indet e buta dhe të shkaktojë ënjtje.

Ky lloj i ënj.tjes zakonisht largohet vetvetiu ndërkohë që vazhdoni aktivitetin e përditshëm. Por, nëse vëreni ënjtje vetëm në duart e gishtave (dhe jo të këmbëve), të shoqëruar edhe me dhimbje ose dobësi, mund të jetë shenjë jo vetëm e nxehtësisë, prandaj duhet të konsultoheni me një mjekë.

Teprimi me kripën: Nëse e teproni me ushqimet e kripura, mund të përfundoni me gishta të duarve dhe këmbëve të ënj.tura. Trupi duhet të mbajë një balancë të kripës dhe ujit. Duke konsumuar më shumë kripë, trupi e kompenson atë për të mbajtur më shumë ujë, prandaj shkaktohet edhe ënjtja.

Sin.dr.o.ma e tunelit karpal: Një nga shkaktarët e ënj.tjes së gishtave të dorës është edhe sindroma e tunelit karpal, një gjendje ku nervi i mesit, që fillon nga parakrahu deri tek dora, fillon të tkurret në kyçin e dorës.

Kjo si.nd.ro.më është sidomos e zakonshme për njerëzit që kalojnë shumë kohë duke punuar para kompjuterit. Ënjtja zakonisht shoqërohet edhe me dhimbje, mpirje apo ndjesinë e shpimit me gjilpërë të gishtave ose dorës

TE TJERA