Ditmir Bushati merr postin e lartë por kësaj here jashtë Shqipërisë

1552

Ish ministri Ditmir Bushati është duke kryesuar misionin vëshgues të OSBE në zgjedhjet parlamentare të Bjellorusisë.

Pak ditë pasi mori këtë detyrë nga Asambleja Parlamentare e OSBE, ish-ministri i Jashtëm i Shqipërisë nisi punën zyrtarisht duke u vendosur në krye të 80 vëzhguesve, që do të monitorojnë zgjedhjet bjelloruse.

Vëzhguesit e OSBE do të shpërndahen në të gjithë Bjellorusinë, për të monitoruar zgjedhjet parlamentare të 17 nëntorit në këtë vend. Në konferencën e zhvilluar në Minsk, Bushati dhe vëzhguesit e tjerë të OSBE, dëgjuan Kryetaren e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve në Bjellorusi për çështjet që lidhen me administrimin zgjedhor dhe të drejtat e vëzhguesve ndërkombëtar.

Një ditë pas përfundimit të zgjedhjeve në Bjellorusi, Ditmir Bushati si kryesues i misionit vëzhgues, do të mbajë një konferncë për monitorimin e zgjedhjeve. Më pas, pritet që të përgatitë dhe raportin përfundimtar të zgjedhjeve parlamentare të Bjellorusisë.