Te gjithe te huajt qe vizitojne vendin tone habiten me keto 10 gjera, numri 8 eshte dicka qe ato i le pamend

640

Vendi ynë është vendi i çudirave dhe paradokseve të mëdha, por sa më shumë që po hapemi nëpër botë aq më shumë pa mend po i lëmë të huajt. Kjo gjë konstatohet edhe me të huajt që vijnë për turizëm apo për punë në Shqipëri.

PUBLICITET

Edhe pse ata përshtaten dhe ambientohen shpejt me vendin, përsëri janë disa gjëra që ata nuk arrijnë dot t’i konceptojnë dhe perceptojnë, por vijnë dhe ikin të çuditur me këto zakone të shqiptarëve që nuk ndryshojnë.

Toni i zërit.

Kudo bër. titet. Të gjithë që bër. tasin në të njëjtën kohë, burra e gra. Prindër që kritikojnë, apo përkëdhelin fëmijët duke bër.titur me zë të lartë

Trafiku.

Këmbësorë që kalojnë rrugënpa ua vënë veshin semaforëve apo vijave të bardha. Shoferë që i japin edhe më shumë gaz makinës te vijat e bardha. Garat “kush është më i shpejti” mes makinave dhe këmbësorëve kur semafori u jep të dyja palëve të drejtën për të kaluar në të njëjtën kohë.

Kafenetë

Kafenetë e mbushura plot nëpër qytete të vogla vetëm me burra dhe djem të rinj, ku gjinia tjetër as nuk mendohet të ulet. Apo kafenetë e tejmbushura në çdo orë të ditës.

Mëngjesi

Mëngjesi popullor me byrekë, dhallë dhe bugaçe.

Dhënia e mendëve

Këmbëngulja për t’i dhënë mend kujtdo dhe kushdo. Grupet e soditësve të grumbulluar rreth një apo dy punëtorëve që hapin rrugës një kanal, duke u treguar se sa thellë e sa gjerë duhet hapur kanali, apo në një lojë shahu që nuk luhet asnjëherë dyshe.

Gatimet

Gatimet me të brendshme e kafshëve (Pse, hahen këto?!)

Takimet

Takimet e punës nëpër kafenene

Qerasja

She.rret me njëri-tjetrin kush do e paguajë tavolinën

Vajzat

Shoqe që dalin xhiro të kapura për dore

Puthje burrash

Burrat shqiptarë që puthen në faqe kur takohen

PUBLICITET