Propaganduesit e fengshui-t besojnë që të gjitha me vete sjellin energji të caktuara Vendi në të cilin i vendosni gjërat gjithashtu mund të sjellin atmosferë pozitive apo negative në shtëpi.

 

Çdo gjë e ka vendin e caktuar në të cilin duhen të gjenden, mirëpo disave gjërave nuk u është vendi në shtëpi. Nëse nën krevat i vendosni, duhet menjëherë t’ua ndërroni vendin.

 

Disa sende me vete sjellin energji negative dhe ndikojnë kur flemë gjumë. Është e qartë që në krevat kalojmë mjaft kohë, andaj në afërsi të tij nuk dëshirojmë kurrfarë vibracione të këqija.

 

Gjërat të cilat zgjojnë kujtime të këqija

Nëse ju asociojnë në gjëra të këqija, vazhdimisht do të krijojnë energji të keqe në shtëpinë tuaj.

 

Dhuratat dhe fotografitë e ish-partnerëve apo ish-miqve

Këto gjëra vazhdimisht na detyrojnë të mendojmë për të kaluarën dhe për të cilat do të duhej ta kishim marrë veten. Pra, nëse dëshironi që të liroheni nga shpirtrat e së kaluarës, largoni dhuratat e panevojshme.

 

Gardëroba e vjetruar, e ndotur dhe këpucët

Shumica vështirë lirohen nga gjërat e vjetra, andaj u gjejnë ndonjë vend në të cilat ato qëndrojnë gjatë. Nëse ngurroni dhe nuk dëshironi t’i hiqni qafe gjërat e vjetra, ruani në ndonjë vend tjetër, por kurrë nën krevat, sepse ndjellin mjerim.

 

Bimët e thara

Rreth krevatit në të cilin flini gjumë assesi nuk bën të gjenden lule të thara dhe të vyshkura. Ato, sipas besimit, ndjellin shëndet të keq.

 

Objektet e dëmtuara dhe të thyera

Gjërat e këtilla ndjellin fat të keq. Objekteve të tilla nuk u është vendi nën krevat, por as në shtëpi.

 

Aparatet teknike të vjetra dhe të prishura

Na është mirë e njohur situata kur në vend që ta hedhim poshtë telefonin e prishur, kryesisht e ruajmë duke menduar se ndoshta ndonjëherë do të na duhet sërish, edhe pse kurrë nuk do të kemi nevojë për të. Aparatet e tilla kryesisht përfundojnë në kuti, madje nën krevat. Gjërat e tilla ndjellin energji të keqe dhe humor të keq.