Tronditëse! Goditet nga hemorragjia cerebrale kur shkon në shkollë, vdes vajza 12 vjeçare

906

Një vajzë 12-vjeçare, e goditur nga një hemorragji cerebrale, vdiq këtë mëngjes në spitalin San Carlo në Milano, ku ajo kishte arritur tashmë në arrest kardiak.

ASST Santi Paolo e Carlo në kryeqytetin Lombard raporton këtë. Sipas asaj që mëson AdnKronos Health – version i konfirmuar nga rajoni rajonal i Areu-urgjencës – vajza u ndje e sëmurë ndërsa ishte në autobus për të shkuar në shkollë.

Shoferi bëri thirrje për ndihmë, duke ndërhyrë me një autoambulancë dhe një makinë mjekësore. Fëmija u intubua menjëherë dhe u transportua në San Carlo, spitalin më të afërt. “Këtë mëngjes – sipas kompanisë lokale sociale dhe shëndetësore në një shënim – në 8.32 mbërriti në dhomën e urgjencës së spitalit San Carlo VA, 12 vjeç.

Pacienti, i udhëhequr nga ambulanca në kodin e kuq, mbërriti tashmë i intubuar dhe me manovra të ringjalljes në vazhdim që kanë vazhduar në dhomën e urgjencës Ekzekutimi i Tac, i kryer gjatë një rifillimi të shpejtë të “ritmit kardiak” ka dëshmuar hemorragjinë cerebrale. mjeku vuri në dukje vdekjen ”.

Menaxhmenti ka aktivizuar menjëherë mbështetjen psikologjike për prindërit dhe ndërhyrjen e një ndërmjetësi kulturor gjuhësor, pasi familja ka origjinë egjiptiane. “Ne jemi afër dhimbjes së prindërve për shkak të humbjes së rëndë që preku të gjithë operatorët e Dhomës së Emergjencave”, deklaroi drejtori i përgjithshëm i ASST, Matteo Stocco.