SHKOI NE RESTORANT PER TE NGRENE, KUR DOLI KAMARJERJA I JEP NJE LETER QE E BERI ATE TE…

227

Megjithatë, kjo histori është ndryshe. Vitin e kaluar Teksasi u godit rëndë nga Uragani Harvey. Për katër ditë në zonën e Houston-it, shiu ra vazhdimisht, duke arritur në 100 cm. Stuhia që shkaktoi përmbytjen dhe detyroi mijëra njerëz të largohen nga shtëpitë e tyre.

 

Midis këtyre njerëzve, Carlos Sepeda Jr, bashkëshortja e tij Tammy dhe familja e tyre gjithashtu duhej të largoheshin nga shtëpia. Fillimisht ata u përpoqën të lëviznin të gjitha sendet e tyre në shtretër dhe tavolina në mënyrë që të mos lageshin në tokë.

 

Për fat të keq kjo nuk ndihmoi për t’i shpëtuar nga tërbimi shkatërrues i përmbytjes: Uji arriti kulmet e makinave dhe i mbuloi pothuajse tërësisht. Drama e kësaj familjeje në Houston, megjithatë, ka një ndikim pozitiv falë një vajze të mirë, Mary Gough.

 

Kur uji për shkak të uraganit Harvey pushtoi shtëpinë e Carlos dhe Tammy, çifti u drejtua në veri në shtëpinë e nënës së Tammy-t. Gruaja, e lumtur që i shihte ata shëndosh e mirë, i çoi për të ngrënë një ushqim të mirë në një restorant.

 

Ndërsa familja po hante, lajmi i st.uh.isë u bë kryefjalë dhe kamarierja Mary Gough dëgjoi bisedat e tyre shumë të shqetësuara. Mary kishte dëgjuar lajmin për përmb.ytjet në lajme dhe donte të ndihmonte, disi. Pas drekës, ndërsa familja po përgatitej të dilte nga restoranti, Mary i dha Tammy-t një shënim të palosur. Jashtë Tammy e hapi për ta lexuar. Ajo që pa e tronditi dhe ia tregoi menjëherë burrit dhe familjes së saj. Në shënimin e kamarieres shkruhej:

 

“Është shumë pak në krahasim me gjithçka që keni humbur, por ju jeni njerëz të veçantë dhe kjo është vetëm ndihma ime e vogël. Zoti ju bekoftë, unë do të lutem për ju”. Në letrën e palosur, Mary kishte futur 100 dollarë. Kjo nuk ishte diçka e vogël, por një gjest i madh solidariteti ndaj të huajve!

 

Carlos dhe Tammy u kthyen në restorant për të kthyer paratë, duke thënë se ajo kishte bërë tashmë shumë. Por vajza nuk donte t’i merrte ato dhe përsëriste se ajo do të lutej për ta. Carlos, mirënjohës dhe i habitur nga ky demonstrim i madh humanizmi, donte ta tregonte këtë histori për ta bërë të njohur në të gjithë botën. Gjesti i bukur i kamarieres e meriton!

 

Postimi i tij është ndarë mbi 29.000 herë dhe ka marrë më shumë se 80.000 pëlqime! Kjo histori e bukur ende udhëton sot nëpër botë, me mesazhin e saj të bukur të solidaritetit. Ajo ende meriton të lexohet, ajo gjithmonë do ta meritojë, së bashku me të gjitha tregimet e tjera të njerëzve të thjeshtë, por me një zemër të madhe.

 

A jeni prekur nga bujaria që kjo vajzë tregoi ndaj të huajve? Na lini mednimet tuaja dhe ndani në mënyrë që kjo histori e bukur të frymëzojë të gjithë për të ndihmuar. Bota mund të bëhet një vend më i mirë