Monika Kryemadhi: Më mirë të dënohem unë e Basha sesa të kemi një ‘97 të dytë

274

Nese do ishte më mirë që të dënohem unë e Basha për djegien e mandatave sesa të kemi një ‘97 të dytë, të dënohen shqiptarët”.

 

Kështu është shprehur kryetarja e LSI-së Monika Kryemadhi në studion e Provokociajas së Mustafa Nanos, e pyetur për kundërshtinë amerikane në lidhje me djegien e mandatave. Sipas saj, SHBA nuk ishte dakord me rrugën e opozitës pasi krijohej precedenti. “SHBA nuk është dakord me rrugën tonë. Kanë qenë kundër djegies së mandateve, kundër bojkotit të gjitha sepse e qujanë çështje precedenti.

 

SHBA bashkëpunon me çdo qeveri dhe SHBA do të vijojë marrëdhëniet me shqiptarët. Ne drejtuesit e partive do paguajmë për këtë vendim që kemi marrë , por për ne do ishte më mirë që të dënohem unë e Basha për djegien e mandatave, sesa të kemi një ‘97 të dytë, të dënohen shqiptarët.

 

Për ne është më mirë që të dënohemi ne sesa të kemi shqiptarë të vrarë dhe të vijojë kjo shpërngulje masive e shqipatrëve”. Ndërsa nuk është penduar aspak për djegien e mandateve, pasi sipas saj u vërtetua lidhja e Ramës me krimin. “Jo, është hequr perdja që ishte krijuar në sytë e ndërkomëbatrëve. Shqiëpria ka shpërngulje masive, ekonomia është në minimunim e saj dhe nuk mund të ishim fasadë.

 

Të gjithë ne thonim që Rama është i lidhur me krimin. Nëse do hynim në zgjedhjet lokale do finalizonim një proces zgjedhor do i jepnim ndonjë bashki të humbur. 30 qershori tregoi se Rama mund të zgjidhte 61 kryetarë bahskish më të mirët që ka Shqipëria intelektualë, profesorë. Në bazë të ligjit sikur vetëm 5 vota të merrnin pjesë shpallen fitues. Ky tregoi lidhjen e vet me krimin. Kush e ndalonte Ramën që të mos vinte Valdrin Pjetrin.

 

Rama nuk është budalla, por është kalkulator, Rama priste që ne të digjnim Shqipërinë e zyrat e bashkive, ky prapë i zgjodhi deri tani kanë dalë 3 ka edhe nja 14 të tjerë.  Ky njeri nuk bën dot zgjedhje dhe nuk rri dot pa kontrolluar procesin zgjedhor, Zgjedhjet e ardhshme do jenë me reformë të re zgjedhore. Reforma zgjedhore do bazohet mbi raportin e 5 shtatorit të 2019”.