Sërish tërmeti i fortë “shkundi” Tiranën, plasariten muret e godinës të Kryesisë së Kuvendit

223

Tërmeti që lëkundi ditën e djeshme Shqipërinë, shkaktoi dëmtime në ndërtesa dhe lëndime në njerëz që kryesisht u shënuan në Durrës dhe në Tiranë.

Që dje u raportua mbi numrin e banesave të dëmtuara ndërsa kanë vijuar edhe ditën e sotme të evidentohen të tjera raste ku tërmeti i fuqishëm ka shkaktuar dëme.

Por këtyre lëkundjeve të larta sizmike nuk u kanë shpëtuar as disa prej institucioneve shtetërore. Është godina e Kryesisë së Kuvendit një prej ndërtesave shtetërore që ka dëmtime si shkak i tërmetit.

Kujtojmë që teska ka kaluar më shumë se 24 orë nga tërmeti i fuqishëm, vazhdon të ketë raportime për biznese, banesa dhe ndërtesa të dëmtuara.