Çudit Spiropali, dëmet paguajini vetë, s’ka nevojë për ndërhyrje nga të huajt

227

Të gjitha dëmet mund të përballohen nga fondi i emergjencës të qeverisë shqiptare.

Në një prononcim për Report Tv, zëdhënësja e qeverisë, Elisa Spiropali ka deklaruar se deri më tani janë dëmtuar 550 banesa, një raport ky paraprak, por ka vënë theksin se nuk është e nevojshme ndërhyrja nga shtetet mike pasi qeveria ka pasur një fond emergjencash për situata më kritike se kjo e tërmetit që “tronditi” Shqipërinë, vetëm një ditë më parë.

“Shtabi i emergjencës është i gjithi në funksion. Prefekturat gjithashtu, bashkitë dhe pa diskutim të gjithë ministritë dhe deputetët janë të shpërndarë kudo. Po bënë kontakt të drejtpërdrejtë, janë evidentuara të gjithë banesat që kanë marrë dëmet më të mëdha.

Nuk kemi probleme të fondit të emergjencës apo fondit që na duhet në vazhdim. MM ka bërë një raport të parë, rreth 550 banesa janë dëmtuar. Duhet parë pastaj, kanë dëmtime më të lehta apo të pabanueshme. Dua të theksoj solidaritetin e mjekëve, policëve. Të gjithë trupat kanë qenë në gatishmëri, solidariteti njerëzor ka prevaluar në këtë rast. Pjesa më e madhe e të lënduarve janë kthyer në shtëpinë e tyre, ato që janë prekur nga kriza e ankthit janë ende nën kujdesin e mjekëve. Aktualisht është fondi i emergjencës që është parashikuar në buxhet.

Po e përballojmë me këtë buxhet. nuk mund të flasim tani për të gjithë llogarinë e dëmit. por të gjitha qeveritë mike të Shqipërisë janë treguar shumë të gatshëm për të na ndihmuar”, tha Spiropali në një lidhje telefonike në Report Tv