Tërmeti i fortë në Shqipëri/ Sizmiologu bën paralajmërimin, çfarë do të ndodh më vonë

317

Sizmiologu Rrapo Ormeni tha për Report Tv se në orët në vazhdim mund të ketë sërish lëkundje tërmeti në vend, por me një mangnitudë më të ulët se dy lëkundjet e para që u ndjenë në të gjithë vendin.

”Ky është një tëremrt me mangnitudë të fortë dhe kanë një përsëritje në një hark kohor. Do ketë sërish tëmete në vend, derisa të vendoset ekuilibri, por lëkundjet do vijnë duke u zvogëluar.

XAktiviteti sizmik shoqërohet me lëkundje tërmeti siç ka ndodhur në vitet 60 dhe 7O”, u shpreh Ormeni.