E pabesueshme! Kjo është kompania ku punëtorët i caktojnë rrogën vetes

167

Menaxherja 25 vjeçare e zhvillimit të biznesit, Cecilia Manduca tha për BBC se në vendin e saj të punës, një “proces vetë-vlerësimi i pagës”. E thënë më thjesht, punonjësit atje e vendosin vetë sa vlejnë dhe sa duhet të paguhen. Së fundi, Cecilia e shpërbleu veten me një rritje page në vlerën 7,000 paundë, që e con pagën e saj vjetore në 37,000 £.

 

“Pata mjaft dyshime përpara se ta pretendoja atë rritje, sepse është gjithmonë ajo stigma që duhet të jesh I kënaqur me atë që ke“, tha ajo për programin radiofonik“Wake Up To Money“ të BBC. Kompania për të cilën ajo punon, GrantTree,

ndihmon bizneset në Mbretërinë e Bashkuar të përfitojnë fonde qeveritare dhe të 45 punonjësit e saj e vendosin vetë pagën e tyre, të cilën mund ta shqyrtojnë sa herë të dëshirojnë.

 

Paga e “vetë-vendosur“ është risia më e fundit mes kompanive që konkurrojnë për talentin më të lartë dhe duan të tregojnë se ofrojnë kushtet më tërheqëse të punësimit