I tha babait “do ta heq shaminë”, përgjigjja e tij shokon të gjithë!

508

Një vajzë 17 vjeçare Arabe e quajtur Lamyaa kishte marrë një mesazh nga një djalë që i kishte thënë se baba i saj “do ta rrah” nëse ajo vendosë të heq shaminë. Kështu që ajo vendosi të ia dëshmojë të kundërtën dhe se ai është gabim. E gjithë kjo filloi kur Lamyaa që jeton në Pensilvani duke debatuar në një Chat lokal filloi një debat për Presidentin Trump dhe pikëpamjet e tij ndaj Islamit.

Dhe një djalosh i kishte thënë: “Boll e mbrojte Islamin, mbylle gojën ti nuk mund ta heqësh shaminë sepse babai i jote do të rrah” shkroi ai. Ndërsa kjo morri telefonin dhe i shkroi babit:“Baba, dua të tregoj diçka? Babai i tha: Më thuajVajza: Po mendoj ta heqë shaminë!

Babai: “Zemër ajo nuk është vendimi im dhe nuk është vendim që duhet me e marrë mashkulli. Nëse ndihesh se duhet ta bësh, bëje. Do të mbështes pa marrë parasysh.”

Kjo përgjigje është shpërndarë mbi 150 mijë herë në rrjetet sociale dhe është bërë lajm gjithandej. Vajza më vonë ka treguar se nuk do ta heq shaminë. Por kjo tregon edhe niher nivelin e Islamofobisë që ekziston në botë.

Lexo edhe:   Gazeta austriake (1880): “Fjalimi i Hodo Bej Sokolit gjatë shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë në Shkodër me 19 prill 1880”