VIDEO: Kur Nënë Tereza vendoste lule në varrin e Enver Hoxhës

357

Nënë Tereza erdhi për herë të parë në Shqipëri në vitin 1989. Ajo u prit në atë kohë nga Presidenti Ramiz Alia si dhe nga Nexhmije Hoxha, në cilësinë e kryetares së Frontit.

 

Në këtë video publikuar nga DITA, Nënë Tereza është filmuar duke vendosur lule në Varrezat e Dëshmorëve, por edhe tek varri i Enver Hoxhës. Kjo video e rrallë mësohet të jetë bërë nga TVSH dhe është mbajtur në arkivën shtetërore për një kohë të gjatë.

 

Sistemi komunist mbylli të gjitha institucionet fetare në vend që prej vitit 1967.