Si u kap nga policia prokurorja speciale e korrupsionit

197

Policia e Maqedonisë së Veriut ka ar restuar dje prokuroren speciale anti-kor rupsion Katica Janeva, në një kthesë të re të ska ndalit të video-përgjimeve që ka tron ditur qeverinë dhe ka dëmtuar krediblitetin e saj në fushatën anti-ko rrupsion të vendit. Janeva u ar restua dje në shtëpinë e saj me kërkesën e prokurorisë së përgjithshme, e cila po heton ska ndalin e quajtur “Zhv atja” që ka shpërthyer prej muajit të kaluar.

Kryeprokurori publik Ljubomir Joveski tha në konferencën e shtypit se Janeva, e cila një ditë më parë ishte marrë në pyetje për tri orë, u arr estua si e dyshuar për abu zim me detyrën, pasi prokurorët kishin mbledhur ‘prova të pakundërshtueshme’, kundër saj. Janeva tha më herët se ‘nuk ndjej asnjë faj’. “Nga provat e deritanishme është konfirmuar se prokurorja publike ka kryer vepër penale.

 

Ju informojmë se Prokuroria Themelore e ka zgjeruar hetimin dhe ka arr estuar prokuroren speciale, e cila është e dy shuar. Njëri nga të dyshuarit në rastin ‘Haraçi’ duke shfrytëzuar ndikimin ndaj prokurores speciale, ka kërkuar që të shfuqizohet masa e parabu rgimit për njërin ndaj të akuzuarve në rastin ‘Perandoria’. Prokurorja speciale duke marrë shumë të madhe të mjeteve, ka pranuar që njërit nga të aku zuarit t’ia shfuqizojë masën e parabu rgimit, duke ia zëvendësuar me atë të arr estit shtëpiak”, tha mes tjerash prokurori Joveski.