I RIU NGA SHKODRA QË PËRFITOI BURSË 110 MIJË EURO

1357

Ky është 18-vjecari Hermes Gjinaj nga Shkodra. Kur ishte vetëm 16 vjec atij i lindi e drejta e shkollimit në një nga gjimnazet më të mira Zvicerane në të gjithë botën “Leysin Amerikan School”.

Ndërkohë në mars të vitit 2018, i riu nga Shkodra arriti të përfitontë bursën me një vlerë 110 mijë euro.

Vitin e parë të shkollës se mesma ai e ka bërë në kolegjin “Hasan Riza Pasha” , ndërsa momentalisht po vazhdon shkollimin e mesëm me të drejtë burse në Zvicer. Falë angazhimit të tij dhe punës së pandalshme ka arritur deri me tani të korrë shumë suksese në olimpiada të ndryshme shkencore.

Në këtë intervistë për Star Plus ai tregon më shumë për veten dhe projektet në të cilat ka marrë pjesë dhe të ardhmen e tij.

Për planet e tij në të ardhmen, nëse do të kthehet në Shqipëri për të punuar apo jo, Hermesi nuk ka një përgjigjie të prerë dhe thotë se: Tashmë objektivi kryesor i imi është studimi, pastaj gjithçka do t’ia le kohës

Ai ka edhe një mesazh për të gjithë bashkëmoshatarët e vet

Gjatë 13 viteve të tij të shkollimit është vlersuar me notë maksimale dhe është dalluar për rezultate të shkëlqyera në shumë prej Olimpiadave Kombëtare dhe Ndërkombëtare që ai ka marrë pjesë.

MIRSAD RAKAJ – STAR PLUS TV