Revista franceze shkruan për Valdrin Pjetrin

448

Revista franceze “Courrier des Balkans”kashkruar në lidhje me dorëheqjen e kandidati të Partisë Socialiste Valdrin Pjetri ën Shkodër.

Në median e lexuar nga diplomatë, e shumë njerëz nëpër botë, shkruhet se Pjetri dha dorqë heqjen pasi i dolën dokumentet ku vërteton dëni min e tij në Itali.

Në shkrim renditen të gjitha akuzat e opozitës dhe reagimet e kryeministrit Edi Rama.

Shkrimi i gazetës franceze

“Kryetari i zgjedhur i Shkodrës, qyteti me i madh i Shqipërisë së veriut, socialisti Valdrin Pjetri, dha dorëheqjen në 14 gusht, pak para se të bënte betimin: opozita zbuloi se ai ishte dën uar në vitin 2003 në Itali për tr afik dr oge.

Valdrin Pjetri, kandidati socialist për kryetarin e Shkodrës, i zgjedhur në zgjedhjet bashkiake të 30 qershorit të bo jkotuar nga opozita, u dën ua nga një gjykatë italiane në 2003 me 18 muaj bu rg për tr afik dr oge.

Partia Demokratike (PD) beri publike dokumentet e dre jtësisë italiane në 13 gusht, duke zbuluar arrestimin e tij në flagrance më 27 janar 2003. Valdrin Pjetri u de bua më pas nga Italia, dhe u nda lua te hyje ne Itali për dhjetë vjete.

Sipas ligjit për dekri minalizimin, personat që janë dënuar nga gjykatat nuk mund të marrin funksione publike dhe fshehja e dënimeve është vepër penale. Meqenëse ai duket se ka gënjyer për të kaluarën e tij, Valdrin Pjetri duhet të përgjigjet para drejtesise.

Nën qeverinë e Edi Ramës, Valdrin Pjetri pati një karrierë shumë të shpejtë, duke u bërë kreu i ZRPP, e me vone prefekt i Shkodrës. Edi Rama më pas e emëroi si kandidat të Partisë Socialiste (PS) per kryetar të Bashkisë Shkodër, në kundërshtim me vullnetin e bazes ne Shkoder.

Pas zgjedhjeve të 30 qershorit, pasi akuzat e Valdrin Pjetrit filluan të dalin, kryeministri e emëroi atë drejtues politik të PS për rajonin e Shkodrës, duke zëvendësuar ish-ministrin e Jashtëm Ditmir Bushati.