A jeni një person i mirë? Ja gjërat që e tregojnë atë…

Një njeri i mirë, nuk thotë se është, por e tregon atë me qëndrimet e tij. Faktet e zbulojnë atë. Sot ne gjithmonë kërkojmë përsosmëri tek njerëzit, por nuk e gjejmë kurrë, sepse nuk ekziston. Për këtë do të ishte më mirë të përpiqesh të gjesh gjithçka që është reale, sepse shpesh pas asaj që e bën të duket një njeri i mirë, fshihet një mirësi e rreme.

Ajo që është e vërtetë, megjithatë, nuk ka frikë ta tregojë veten me plagët e saj, edhe nëse është e papërsosur.

Një person i mirë është autentik, i sinqertë, madje edhe me ata që e lëndojnë atë dhe nuk kanë nevojë të mburren për atë që kanë ose çfarë janë, sepse qëndrimet janë ato që flasin të parat.

E vërteta është se askush nuk është i përsosur, por këta njerëz janë aq “të bukur” saqë arrijnë ta bëjnë papërsosmërinë si gjënë më të bukur dhe interesante që ekziston.

Dhe e dini pse

Sepse ata nuk kanë frikë dhe turp për të shprehur atë që kanë brenda dhe jashtë. Një njeri i mirë nuk ka frikë nga ata që gjithmonë kritikojnë gjithçka dhe gjithkënd, të cilët gjithmonë janë të gatshëm të testojnë mirësinë e të tjerëve.

Ai nuk ka frikë dhe, përkundrazi, i kushton vëmendje zhgënjimeve dhe të hidhërimeve, pasi këta janë njerëz që përpiqen të bindin të tjerët që nuk ia vlen të luftojnë për të qenë të lumtur.

Ndoshta është zili?

Ndoshta po ose ndoshta jo. Por gjëja e rëndësishme për një person të sinqertë është ta rrethoj veten me ata që gëzohen për të dhe qëllimet e tij, sepse këta njerëz janë të mirë për jetën tonë!

Dhe të mos ndihet i veçantë ose superior ndaj dikujt. Sepse ne nuk është aspak! Shpesh njerëzit që ndihen superior janë njerëz të rremë. Në thelb ne jemi të gjithë të njëjtë dhe në mënyrën tonë, ne të gjithë kërkojmë rrugën e lumturisë. Secili prej nesh mund të jetë një person i mirë.

Nuk ka rëndësi nëse zgjoheni në një apartament me një dhomë gjumi, me pamje nga oqeani, që vlen miliona lekë, ose nëse zgjoheni në një vilë të thjeshtë, në mes të askundit.

Çfarë do të thotë të jesh me të vërtetë një njeri i mirë

Mos harroni se ne të gjithë jemi nën të njëjtin qiell, të gjithë shkojmë të flemë nën të njëjtën hënë dhe ne të gjithë marrim frymë me të njëjtin oksigjen. Ajo që na dallon nga njëri-tjetri është vetëm vullneti dhe angazhimi që ne jemi të gatshëm për të luftuar.

Sa jemi vërtetë të gatshëm të evoluojmë, të jemi më shumë se të kemi dhe të bëjmë më të mirën? Të bëhemi një person autentik dhe i sinqertë? Le ta pyesim veten shpesh dhe gjithashtu le t’i japim përgjigje. Jeta është një, kështu që duhet të gëzojmë gjithçka që na ofron.

Jini të sinqertë me veten … Të jeni një njeri i mirë. Kështu që mirësia juaj mund të shfaqet, jo vetëm me fjalë, por edhe me fakte. Dhe me gjithë dashurinë që mund të jepni dhe të merrni. Të jeni një njeri i sinqertë dhe jo sepse dikush iu njeh ose sheh, por për veten tuaj. Kështu që ju mund të keni ndjenjën e të jetuarit vërtetë dhe jo thjesht ekzistues.

TE TJERA

spot_img