MIRDITË, ZBULOHET GURI ME MBISHKRIMIN E VEÇANTË

236

Ne Xhuxhe te Fanit te Mirdites ndersa po punohej per hapjen e nje rruge eshte gjetur nje gure i madh qe dyshohet te jet piktogram ose ideogram.Sapo kanë pare gurin me mbishkrime punëtoret kanë ndërprere punimet dhe

kanë njoftuar autoritet lokale.Kolin Marku Administratori i Fanit thotë se pritet ardhja e specialisteve të fushës për të përcaktuar datimin dhe vleren që ka ky gur.

Gjergj Marku Drejtori i Kultures në Bashkinë Mirditë thotë se zona ku është gjetur guri mbart vlera të jashtëzakonshme historike, ndërsa objekti i gjetur dyshohet të jetë piktogram ose ideogram.

Në zonën ku është gjetur guri pritet të shkojnë specialistet e Shërbimit Arkeologjik Shqiptar për të përcaktuar vlerat qe ky gure mabart por edhe cfare kohe i perket.Mirdita ruan në gjirin e saj monumente me vlera të rralla të historisë sonë kombëtare!

Lexo edhe:   BrightSide: Vende magjike të Shqipërisë turistike