Mykonos është ishulli më i shtrenjtë në Greqi por edhe në rajon. Një ditë në këtë ishull të shkon minimalisht 5 mijë euro shpenzimet në ditë.

Që në vitin 1920, ai filloi të bëhej një atraksion turistik. Ai u bë është edhe ishull i preferuar për për ho mosek sualët në vitet ’70, kur piktori italo-amerikan Pierro Aversa dhe një peshkatar vendas, Andreas Koutsoukos, vendosën të krijojnë një bar për komunitetin LGBT.

Për Lewis Hamilton, modelet Bella Hadid dhe Heidi Klum, këngëtaret me famë botërore, Nicole Scherzinger, Rihana, Beyonce, aktori Leonardo DiCaprio, ky destinacion është i preferuari. Pushimet iu shkojnë nga 50.000 deri në 100.000 euro.

Theksojmë se fshatarët e fshatit, Nammos e bënë ishullin edhe më atraktiv. Pronarët e Nammos, shtuan investimet. Në këtë vend, janë 20 dyqanet më firmat më të shtrenjta në botë.