HYRJELAJMEHISTORIHistori frymëzuese, këshilla sesi mund të arrini te suksesi

Histori frymëzuese, këshilla sesi mund të arrini te suksesi

Dy histori sa për ta nisur… Nokia refuzoi Androidin, ndërsa Yahoo refuzoi Google-in. Edhe pse me pak fjalë, historitë mbarojnë këtu. Por çfarë mësimesh u nxorën?

Së pari, ndërmerr risqe! Së dyti, përqafo ndryshimet. Së treti, nëse refuzon të ndryshosh me kohën, mund të “vdesësh”!

Le të shohim më tej dy ngjarje të tjera. Facebook bleu Whatsapp-in dhe Instagram-in. Ndërkohë, Flipkart bleu Myntra-n dhe kjo e fundit Jabong-un. Kjo e dyta mund të duket si e padëgjuar, por edhe nga këto zhvillime mund të nxirren leksione.

Së pari, bëhu i fuqishëm, aq sa rivalët të mund të bëhen aleatët tuaj. Së dyti, ngjitu në rangjet më të larta, e më pas elimino konkurrencën. E fundit, por jo më pak e rëndësishme, qëndroni gjithmonë inovatorë.

Histori të tilla nuk mbarojnë kurrë. Ja edhe dy të tjera…

Colonel Sanders themeloi KFC-në në moshën 65-vjeçare, ndërsa Jack Ma, i cili nuk mundi që të punësohej te kompania KFC, themeloi më pas Ali Baba. Fund! Leksionet e nxjerra?
Së pari, mosha është thjesht një numër. Së dyti, vetëm ata që përpiqen mund dhe arrijnë t’ia dalin.

Së fundi, por jo ngjarja e fundit në fushën e suksesit…

Lamborghini u themelua si pasojë e hakmarrjes së një pronari traktori, i cili u ofendua nga Enzo Ferrari, themeluesi i Ferrarit. Kaq dhe mjafton! A mund të nxjerrim mësime nga kjo?

Sigurisht, kurrë mos nënvlerëso askënd. Kurrë! Së dyti, suksesi është hakmarrja më e mirë.
E gjithë kjo të bën të frymëzohesh, të punosh fort. Të mos e harxhosh kohën kot, por ta investosh në mënyrë të zgjuar. Bëni atë që dëshironi dhe mos u frikësoni kurrë se mund të dështoni!

Top Channel

Themeluesi i Lamborghinit, Ferruccio Lamborghini.

TE TJERA

spot_img