HYRJELAJMEKURIOZITETEFaktet që nuk i dini për Marilyn Monroe

Faktet që nuk i dini për Marilyn Monroe

Marilyn Monroe është një ikonë që nuk vdes kurrë, një yll i shndritshëm që ka lënë ende pyetje pa përgjigje. Por, askush nuk e di për 21 fakte tronditëse për “perëndeshën” e bukurisë së Hollywood:

 

1-Marlyn Monroe kishte një koeficient inteligjence 168, më të lartë se Albert Ajnshtajn.2-Emri i vërtetë i Marilyn Monroe ishte Norma Jeane Mortenson.3-Marilyn Monroe ishte brune natyrale dhe i’u nënshtrua operacioneve plastike në mjekër dhe hundë në fillimet e karrierës së saj.4-Ajo nuk i donte diamantët ashtu siç këndonte për to.5-Marilyn Monroe i merrej goja.6-Fustanet e saj kushtojnë shumë sot.

 

7-Natën e saj të fundit e kaloi në shtëpinë e Frank Sinatra – në kazinonë Cal Neva në kompaninë e bosit Sam Giancana.8-Ajo u pagua vetëm 50 dollarë për fotot nudo.9-Asaj i pëlqenin Beethoven, Mozart dhe Louis Armstrong.10-Marilyn pëlqente të gatuante, dhe gatuante shumë mirë!

 

11- Ella Fitzgerald e ndërtoi karrierën e saj falë Marilyn Monroe.12-Për 12 vite njerëzit vendosnin lule në varrin e Marilyn Monroe.13-Monroe konvertoi besimin e saj në judaizëm pasi u martua me dramaturgun Arthur Miller.14-Ajo donte dëshpërimisht të bëhej nënë.15- Muzikanti Marilyn Manson e vendosi emrin e tij dhe të grupit të tij nga emrat e Marilyn Monroe dhe Charles Manson për të projektuar një dikotomi midis të mirës dhe të keqes.

 

16-Frank Sinatra i dhuroi Marilyn një qen maltez për ta mbështetur pas ndarjes me Arthur Miller.17-Marilyn Monroe nuk u nominua kurrë për një çmim të “Academy Ward”.18-Shumë njerëz kryen vetëvrasje kur zbuluan për vdekjen e saj.19-Marilyn Monroe u varros me fustanin e saj të preferuar jeshil Puçi.20-Ajo shkroi një autobiografi “Historia ime”.21-Marilyn e kishte të vështirë të memorizonte frazat për rolet e saj në filma.

TE TJERA

spot_img