HYRJELAJMEBOTAKryeministri i ri i Britanisë së Madhe qenka shqiptar

Kryeministri i ri i Britanisë së Madhe qenka shqiptar

Dy ditë më parë Boris Johnson u zgjodh kryeministri i ri i Britanisë së Madhe, pas dorëheqjes së Theresa May. Sot është zbuluar se Boris Johnson është stërnipi i Ali Kemal, i cili ishte shqiptar.

 

Ryan Gingeras, profesor në Naval Postgraduate School në Monterey California, ekspert për historinë e Turqisë, Ballkanit dhe të Lindjes së Mesme, në librin e tij thotë se Ali Kemal ishte shqiptar.

 

Ai thekson se Ali Kemal kishte një lidhje të fortë me shqiptarët e Perandorisë Osmane. Sipas të dhënave në “Wikipedia”, Ali Kemal kishte ikur në Angli më 1909, ku kishte krijuar edhe familje. Stërnipi i tij sot është Boris Johnson.

 

Burimi: RTK

TE TJERA

spot_img