Njiheni veten nëse keni mentalitetin e bariut deles apo ujkut

433

Mentaliteti i deleve është që ato të ndihen të sigurta të rehatshme dhe të mbrojtura. Delet presin që dikush tjetër të mendojë rreth saj dhe pastaj me qetësi dhe në mënyrë të sigurt të kullosë barin pasi e di se dikush është duke e ruajtur nuk lëshohet në sfida me rreziqe nuk komenton  është modeste.

 

Mentaliteti i barinjve është të mendojnë shumë të përkujdesen të organizohen të pranojnë sfidat të rrezikojnë në rast nevoje të marrin përgjegjësi të mëdha dhe të kenë më shumë përkushtim në zgjidhjen e problemeve të të tjerëve të cilat kanë të bëjnë sërish me ta.

 

Mentaliteti i ujkut është pavarësia i gatshëm për të rrezikuar krijon mundësi dhe sfida fsheh veten nuk kujdeset shumë për rregullat e të tjerëve. Nëse përqendroheni pothuajse në një nga këta tre shembuj në cilin grup do të klasifikonit veten?