Puthja në ballë është shumë më tepër se një gjest dashurie: ja efektet që shkakton tek ata që e marrin atë

222

Puthja e një person është mënyra më efektive dhe e drejtpërdrejtë për të komunikuar një emocion. Nëpërmjet puthjes vihemi në kontakt të drejtpërdrejtë dhe mund ta ndiejmë shpirtin e tjetrit. Midis llojeve të ndryshme të puthjeve ka një të veçantë, e aftë për të frymëzuar ndjenja të thella: puthja në ballë.

 

Në të gjitha kulturat, balli ka qenë gjithmonë i njohur si shumë i ndjeshëm, si një “derë” për një vend tjetër, të cilin zakonisht e quajmë shpirt. Përmes kësaj pike jemi vënë në kontakt me pjesën më të thellë të egos dhe efektet mund të jenë të dobishme.

 

Shumë filozofë dhe studiues të antikitetit e kanë lidhur syrin e tretë me gjëndrën pineale, të vendosur në qendër të kokës dhe aq i madh sa një fasule. Kjo gjëndër, e cila ka funksionin e sekretimit të melatoninës duke rregulluar ritmin e gjumit, ka qenë gjithmonë një vlerë shpirtërore: edhe Descartes në librin “Pasionet e shpirtit” e përshkruan gjëndrën pineale si selinë kryesore të shpirtit , si një urë që lidh shpirtin dhe trupin.

 

Shumë njerëz besojnë se puthja në ballë korrespondon me “puthjen” e gjëndrës pineale, rrjedhimisht të shpirtit të personit tjetër. Kjo pikë specifike mes vetullave, syrit të tretë, zakonisht është në gjumë dhe një puthje ndihmon për ta zgjuar atë.

 

Puthja në ballë kërkon një dozë të madhe besimi: në fakt është më pak “formale” sesa puthja klasike në faqe. Puthja në ballë korrespondon me lënien e vetes në duart e tjetrit. Ky gjest, i kryer natyrshëm nga një i dashur, ndihmon në reduktimin e ankthit dhe parandalimin e shqetësimeve. Falë saj janë forcuar lidhjet familjare.

 

Në përfundim, këshilla jonë nuk është kurrë lakmia me një gjest dashurie si ky; nëse një person i dashur është i shqetësuar ose në telashe, përqafojeni dhe jepini një puthje të butë në ballë: efekti i ripërtëritjes do të jetë i menjëhershëm!