HYRJELAJME3 arsyet pse thonjtë rriten nën mish dhe di mund ta parandaloni...

3 arsyet pse thonjtë rriten nën mish dhe di mund ta parandaloni këtë problem

Thonjtë që rriten nën mish, nëse nuk trajtohen, ata mund të përparojnë nga të qenit normal, në një ngjyrë të kuqe të dhimbshëm dhe të infektuar.

 

Mjekët janë të shtrenjtë, kështu që nëse doni të shmangni këtë vizitë njihuni me tre shkaqet pse thonjtë rriten nën mish dhe mënyrat për ti paraprirë këtij problemi.

 

1. Këpucë të ngushta: Ushtrojnë presion mbi thonjtë dhe i detyrojnë ato të futen nën mish. Klinika Mayo thotë se në qoftë se ju vazhdimisht vishni këpucë që janë shumë të ngushta, mund të krijoni këtë problem dhe pa e patur të trashëguar ngha forma që ka vetë thoi.

 

3. Limimi i thonjve: Nëse keni thonjtë që janë shumë të lakuar, ata mund të jenë më të prirur për t’u bërë tu futur nën mish, sipas Medical News Today.

 

4. Lëndimi: Thonjtë me të vërtetë mbrojnë gishtat por kjo nuk do të thotë që të abuzoni me to. Nëse blini këpucë që dëmtojnë thonjtë atëherë ky është një nga shkaktaret e rritjes së thonjve në mënyrën e gabuar.

 

Si të kujdeseni për thonjtë tuaj në mënyrë që të shmangni këtë problem? Mos i prisni: Lërini të rriten normalisht në këtë mënyrë mund të kontrolloni më mirë drejtimin e tyre.

 

Aplikoni një antibiotik: Një tjetër truk për të mbajtur thinjtë nën kontroll është aplikimi i një antibiotiku. Por për llojin tij duhet të pyesni mjekët.

TE TJERA

spot_img