Si të ruajmë ngjyrën e plazhit, 4 mënyra fare të thjeshta!

265

Dëshira për pushimet e shumëpritura nuk shoqërohet vetëm nga joshja e detit apo diellit por edhe ngjyra çokollatë e lëkurë, aq e dëshiruar nga të gjithë. Por për fat të keq ajo nuk qëndron gjithmonë, kështu që për këtë duhet të mendojmë që në marrjen e rrezeve, duke përdorur si fillim çdo ditë kremin pas diellit.

Pas marrjes së rrezeve të diellit është më shumë rëndësi aplikimi i kremit hidratues për lëkurën, për të evituar kështu tharjen e saj dhe tkurrjen e muskujve.

Përdor vajin e kokosit

Me siguri keni dëgjuar efektet magjike të këtij lloj vaji, në fakt jo vetëm për lëkurën por edhe për flokët. Zbulojmë që vaji i kokosit qënka një produkt shumë i mirë për lëkurën edhe pas ngjyrës së errët të përfituar nga dielli. Madje këshillohet që në kremin mbrojtës me SPF 30, të shtohet edhe pak vaj kokosi

Mos kini “frikë” nga dushi

Në fakt, nuk është uji ai që e largon ngjyrën e marrë, ndaj nuk është e nevojshme të kufizosh numrin e dusheve dhe larjet personale. Gjithsesi, specialistët këshillojnë përdorimin e detergjenteve “të ëmbël”, që nuk thajnë lëkurën.

Ndihma vjen dhe nga tavolina

Një ndihmë për të ruajtur ngjyrën vjen edhe nga ushqimi: sekreti qëndron në faktin e zgjedhjes së ushqimeve që përmbajnë, për shembull, betakaroten dhe omega-3. Karrota, domatja, speci, pjepri, kajsia, qershia dhe luleshtrydhja janë disa nga frutat dhe perimet të cilat ndihmojnë në procesin e nxirjes.