7 truket e zgjuara që cdo nënë duhet t’i dijë e t’i flasë në bisedat me fëmijët e saj

207

A e keni të vështirë të bisedoni me fëmijën tuaj? Fëmijët mund të jenë me të vërtetë të ndërlikuar dhe shumë kokëfortë. Është e rëndësishme të mbeteni të duruar dhe të mësoni disa truket inteligjente që do ta bëjnë fëmijën tuaj të dëgjojë dhe të veprojë në përputhje me rrethanat.

Dhe, nëse keni qenë në kërkim të mashtrimeve efektive që mund ta bëjnë fëmijën tuaj të dëgjojë si përpjekje dhe negociata, kjo do të ndihmojë thotë Parenting.firstcry.Këtu, ne listojmë disa truket inteligjente që punojnë në mënyrë efektive duke tërhequr vëmendjen e fëmijës tuaj dhe e bëjnë atë të ndjekë udhëzimet tuaja.

1) Bëni kontaktin sy me sy

Para se të udhëzoni drejtimin tek fëmija juaj, uluni para tij dhe angazhoni të vegjlit tuaj në kontakt sy në sy ndërsa shpjegoni pikëpamjet tuaja. Mbajeni kontakti me sy gjatë gjithë bisedës tuaj, pasi e bën fëmijën tuaj të përqëndrohet në atë që po thoni.

2) Adresoni fëmijën tuaj me emrin e tij

Adresimi i fëmijës suaj me emrin e tij do të sigurojë që ai të jetë më i vëmendshëm. Gjithashtu do ta bëjë atë të vetëdijshëm për thirrjen tuaj!

Për shembull, thuaj Rohan, a do ta organizosh tryezën tënde të studimit? Duke thënë se emri i tij do të forcoje fuqishëm atë autoritet që ke si prind dhe sigurohesh që fëmija yt të merr seriozisht.

3) Negocioni me një ofertë që fëmija nuk mund ta refuzojë

Për të shmangur betejat e pushtetit me të vegjlit tuaj, bëni një ofertë për fëmijën tuaj që do t’i shërbejë interesit të tij, si dhe të tjerëve, në mënyrë që ai ta ketë të vështirë të refuzojë.

Nëse fëmija juaj nuk po dëgjon që të vishet siç duhet, thuaj Rohan, vishu shpejt që të mund të shkosh dhe të luash me shokët. Fëmija juaj do të vishet menjëherë ashtu siç dëshironi.

4) Mbani komunikimin tuaj të thjeshtë

Mos leksiononi fëmijën tuaj me dënime të gjata dhe zhargonin e mamit. Fjalimi i vazhdueshëm i gjatë është i detyruar të mbajë fëmijën tuaj dhe ta bëjë atë të humbasë interesin për të folur me ju.

Merre me buzeqeshje. Përdorni dënime të shkurtra dhe të forta dhe sigurohuni që fëmija juaj të dëgjojë qartë kërkesën tuaj.

5) Tregojini fëmijës suaj që të përsëris kërkesën / udhëzimet

Kur fëmija juaj u kërkohet të përsërisë udhëzimet tuaja, ai përforcon idenë në kokën e tij. Në këtë mënyrë ai e di qartë se çfarë pritet dhe do të dëgjojë, kuptojë ose të bëjë kundër deklaratat e tij. Sido që të jetë, mund të jeni të sigurt se ai ju ka dëgjuar me zë të lartë dhe të qartë.

6) Të jeni pozitiv

Mbaje bisedën tuaj pozitive. Nëse e gjeni fëmijën tuaj duke punuar në ambiente të mbyllura dhe duke bërtitur gjërave rreth, atëherë thuani: “Largohemi nga ambiente të mbyllura, jashtë mund të vrapojmë, kërcejmë dhe luajmë.” Kjo do të qetësojë fëmijën tuaj drejtues dhe ai do të presë të dalë jashtë.

7) Ofroni zgjedhjet e fëmijës suaj

Dhënia e zgjedhjes suaj tek fëmijët e bën fëmijën tuaj të ndjehet sikur mendimi i tij është i rëndësishëm. Pra, nëse doni ta bëni fëmijën tuaj të dëgjojnë, negocioni me takt duke ofruar zgjedhje që mund t’i bëjnë thirrje atij.

Për shembull, nëse doni që fëmija juaj të veshë pallto dhe ai po refuzon vazhdimisht, ofroni atij një zgjedhje : A dëshiron të mbash një pallto të kuqe, të zezë apo blu? Ai ka më shumë gjasa të zgjedhë një ngjyrë, që të ju dëgjojë juve dhe ta vishni atë me një pallto.