Problemi i çdo familjeje, dushi duhet të qëndrojë i ndezur apo fikur?! Ekspertët na japin përgjigjen

457

Tek shumica e njerëzve mbizotëron pyetja se a është më mirë që dushi të rrijë ndezur gjatë gjithë kohës, sepse nëse fiket dhe rindizet harxhon më shumë energji elektrike. Ekspertët thonë të kundërtën.

Shpenzimi i këtij objekti varet nga fakti nëse e lini vazhdimisht ndezur apo vazhdimisht fikur. Pavarësisht se përse e harxhoni ujin e ngrohtë më e mirë është që dushi të fiket kur energjia është e shtrenjtë.

Një familje duhet ta ndezë dushin gjatë natës kur energjia është është e lirë dhe ta fikë në mëngjes që energjia është më e shtrenjtë. Dushi nuk duhet të rrijë gjithmonë ndezur, sepse termorregullatori e ndez dhe e fik sipas një temperature të paracaktuar.