Thashethemet janë të mira për shëndetin

“Gjërat e mia gjithmonë më bëjnë keq, unë preferoj ato të të tjerëve “, me këtë frazë Oscar Wilde kishte përmbledhur tashmë kënaqësinë e thashethemeve në kohën e tij.

Por tani disa hulumtues nga Universitetet e Teksasit dhe Oklahoma kanë kryer një studim që thotë se thashethemet janë të mira për shëndetin, sepse kushdo që e bën këtë, ia del mbanë ta shkarkojë agresionin e tij dhe të fitojë qetësi.

Biseda joligjore gjeneron kënaqësi, të krahasueshme me atë që ne përjetojmë duke ngrënë diçka të mirë, dhe për më tepër pa kalori.

Kohë më parë, sipas psikologut evolucionist Robin Dunbar, thashethemet u panë si shtytja e vërtetë evolucionare e njerëzimit.

Çdo gjë fillon nga praktika, ato thjesht shqyrtojnë njëri-tjetrin duke e mbajtur grupin së bashku. Atëherë tregohuni të lirë për thashetheme, është mirë për shëndetin tuaj!

TE TJERA

spot_img