A ju tradhton partneri? Mund ta zbulosh nga zëri

Toni i zërit të partnerit tuaj është thelbësor. Ndonjëherë na shpëton, por toni i zërit të të dashurit tuaj thotë gjithçka, është një tregues i tradhëtisë së tij të vazhdueshme ose tendencës së tij të mundshme për të tradhëtuar.

Nuk është një shaka, një studim shkencor është bërë në SHBA. Studimi ka të bëjë me besueshmërinë seksuale të perceptuar nga partneri me tonin e zërit.

Në thelb, doli se sa më shumë zëri është tërheqës, kështu që me një ton të ulët dhe të thellë për burrat dhe me një ton të lartë dhe tringëllues për gratë, aq më shumë rrezikoheni të tradhëtoheni ose tashmë jeni tradhtuar .

Kujdesi se si të flet

Grupi i vullnetarëve që janë dorëzuar në ekipin e psikologëve, janë bërë për të dëgjuar zërat e regjistruar dhe manipuluar për ta bërë tonin më të zhurmshëm ose më të qetë.

Më pas ata iu përgjigjën një seri kuizesh për të zgjedhur sipas tyre, zërin e një tradhtari të mundshëm.

Shpjegimi është shkencor: Njerëzit me nivel të lartë të testosteronit kanë një zë më të ulët, më të ngrohtë dhe më relaksues, ashtu si për gratë me më shumë estrogjene ato kanë një zë më të zhurmshëm.

Truri i njeriut shoqërohet me nivele të larta hormonesh me sjellje potenciale dhe kjo na udhëzon në zgjedhjen e partnerit.

TE TJERA