Harrojeni VERËN; Sinoptikanët parashikojnë ulje temperaturash dhe reshje të dendura shiu në javët në vazhdim

623

Këtë javë mirëpresim zyrtarisht stinën e verës, por nëse nuk do të ishte për kalendarin, vetëm duke ngritur sytë nga qielli do të mendonim se jemi në vjeshtë. Përveç uljes së temperaturave javët e fundit jemi përballur edhe me reshje të dendura shiu. Këto reshje shiu parashikohen të na shoqërojnë jo vetëm gjatë kësaj jave, por edhe fillimin e javës së parë të qershorit.

Vranësirat dhe shirat mbeten prezente deri në fillim të qershorit në pjesën më të madhe të vendit e kjo situatë sinoptike duket se nuk ka përmirësim pavarësisht ardhjes së verës.

Në mbrëmje dhe gjatë natës, por edhe të pjesën më të madhe, shirat mbeten mesatare deri intensive në pjesën më të madhe të territorit.

Ndonëse temperaturat nuk kanë pësuar një ulje të ndjeshme, por qëndrojnë në vlerën minimale 14 gradë e atë maksimale 23 gradë, vlen të theksojmë se këto shifra nuk janë tipike për qershorin.

Gjatë dy javëve në vazhdim temperaturat ruajnë thuajse një konstnate, në rang vendi mbi 22°C dhe minimalja vlera e sipërpërmendur.