‘Ujë me limon dobëson!’ Mit apo e vërtetë?

519

Shumë shpesh kemi dëgjuar se konsumimi i ujit të ngrohtë me limon çon në humbjen e peshës. Por sipas kërkimeve të fundit duket se ka qenë thjesht një mit.

Sipas diotologëve të “Akademisë së Ushqimit dhe Dietologjisë” uji me limon nuk ndikon në rënien në peshë, por nëse kjo pije zëvëndëson një lëng tjetër që është më i lartë në kalori si kafja me sheqer apo lëngu i frutave, atëherë mund t’ju ndihmojë të humbni peshë.

Gjithashtu dietologët janë shprehur për revistën ‘Women’s Health’ se konsumimi i ujit ndihmon që të qëndroni të hidratuar çka çon në humbjen e peshës.

Nëse nuk pini ujë sa duhet do të konsumoni diçka tjetër për të shuar etjen dhe kjo do të bëjë që të shtoni në peshë, për këtë arsye është o këshillueshëm konsumi sa më tepër o ujit.

Ndërsa sa i përket bashkimit të ujit me limon ndihmon vetëm në dhënien e shijes për ujit, por jo në humbjen e kilogramëve.