Greqia e heq nga lista e barnave, në Shqipëri të gjithë e përdorin këtë shurup si qetësues

320

Në vendin tonë kontrolli farmaceutik ndaj barnave duket se është një hap pas. Kjo për shkakun e thjeshtë se lehtësisht në çdo farmaci mund të gjesh shurupin “Ponstan” i cili nuk lejohet të tregtohet në shumë vende të botës.

E fundit që ka reaguar ka qenë Agjencia Kombëtare e Barnave të Greqisë. Kjo agjenci ka urdhëruar të gjitha farmacitë e vendit që të heqin nga rastet të gjitha sasitë e shurupit “Ponstan” për shkak të sasive të palejuara të plumbit dhe litiumit që gjenden në të.

Sipas “Zougla.gr”, autoritetet greke kanë konstatuar se sasia e këtyre lëndëve është shumë më e lartë se sa masa e lejuar prej Bashkimit Europian duke paralajmëruar sanksione të forta ndaj atyre që ia ofrojnë pacientëve.

Tashmë mbetet të shihet se si do të veprojnë depot farmaceutike në vend dhe a do të ndalohet tregtimi i këtij produkti.

Lexo edhe:   Pas përmbytjeve rritet rreziku nga zjarret