Vajza shqiptare bëhet deputetja e parë në Parlamentin e Zvicrës

568

Qëndresa Sadriu është shqiptarja e parë e zgjedhur si deputete në Parlamentin e Kantonit të Zyrihut. Qëndresa është shprehur se ndihet krenare dhe e befasuar me rezultatin, pasi ka garuar me politikanë shumë të njohur zvicerianë nga ky kanton.

Deputetja shqiptare është shprehur se kjo është një fitore jo vetëm për shqiptarët por edhe për të si femër e re.

Ajo shton:

Këtë datë nuk do ta harroj kurrë edhe për shkakun se lidhet me përvjetorin e sul.meve te NATO-s mbi forcat serbe në Kosovë.”

Partia Socialdemokrate, si pjesë e së cilës ka garuar ajo, kësaj here ka marrë më shumë vende.

Qëndresa shprehet me optimizëm:

Dhe kjo do të thotë se do të kemi mundësi të jetësojmë më shpejt ligjet e nevojshme në parlament.”

falenderoi të gjithë votuesit shqiptarë dhe të tjerë që e kanë mbështetur në zgjedhjet kantonale.