Nuk do të shkelin më në Parlament, ish-deputetët e opozitës do të marrin paga edhe për tre vjet

377

Deputetët të cilët do.gjën mandatin do të vazhdojnë të paguhen sërish, edhe pse nuk do të paraqiten më në Kuvend.

Ligji u njeh atyre një trajtim financiar i cili vazhdon deri në 3 vite më pas.

Sekretari i përgjithshëm i Kuvendit ka njoftuar deputetët për përfitimet e tyre pas lënies së mandatit.

Për aq kohë sa kanë qëndruar si deputetë, ata do të shpërblehen me dy paga dhe gjysmë page për çdo muaj.

Ata që e kishin për herë të parë mandatin do të marrin rroga deri në 18 muaj, ndërsa të tjerët që kanë më shumë se 1 mandat, trajtimi financiar shkon deri në 3 vjet.

Edhe gjatë periudhës që opozita bojkotoi parlamentin, deputetët merrnin gjysmë page për çdo muaj.

Opozita tashmë e ka zhvendosur aksionin politikë në rrugë dhe ka zhvilluar një sërë pr.otestash.

Ndërkohë në Parlament ka nisur të formohet një qeveri e re, me deputetë nga PD dhe LSI, të cilët nuk kanë pranuar të dje.gin mandatin.