VAU-DEJËS, MOTI I KEQ SHKAKTON PROBLEME

399

Ulja e temperaturave gjate dy diteve te fundit ka rikthyer edhe njehere reshjet e debores ne zonat malore te Bashkise Vau Dejes.

Përmes një njoftimi për mediat bashkia Vau-dejës bën të ditur se, perkeqësimi i motit ka krijuar probleme kryesisht ne furnizimin me energji elektrike thuajse ne te gjitha zonat e Bashkise Vau Dejes .

Nga raportimet e deritanishme situata paraqitet si me poshte:Ne Njesine Administrative Bushat perveç fshatrave qe kane lidhjen e re te energjise gjysma e kesaj njesie eshte ne erresire te plote qe ne oretmbremjes se kaluar.

Ne fshatrat Hajmel dhe Nenshat nuk ka energji elektrike.

Ne njesine Vig Mnele nga ora 17 e 30 e dites se djeshme ne gjithe fshatrat e kesaj njesie nuk ka energji elektrike

Njesine administrative Shllak kane filluar reshjet e shiut dhe debores .Pjesa me e madhe e Njesise qe furnizohen nga Komani (Bene, Palaj, Vukjakaj Gegaj, Kroni i Madh e Barcolle)nuk ka energji qe nga mesnata.

Ne njesine Temal kane filluar reshjet e debores por nuk ka probleme me energjine elektrike.Gjithashtu në fshatin Shelqet të Bashkisë Vau Dejës, që prej ditës së hënë është djegur transformatori që furnizon me energji

elektrike banorët e kësaj zone dhe askush nga OSHEE nuk ka marrë masa për rivendosjen në funksion të fiurnizimit me energji elektrike për banorët.

Nisur nga situata e krijuar Bashkia Vau Dejes ka marre te gjitha masat e duhura per perballimin e cdo problematike te mundshme te krijuar nga moti i keq.