Kur dashuria shprehet me dhunë/ Ja pse e kafshojmë partnerin

491

Sipas disa personave kafshimi i buzës të partnerit është një veprim sadomazokist, por nuk ka të bëjë fare me sjelljen negative. Është një impuls që vjen nga pasioni që ndjen për të.Është një veprim totalisht i natyrshëm edhe pse duket si një veprim jo racional, shkencëtarët e Yale University, kanë studiuar këtë sjellje.

Ekspertët e kanë cilësuar këtë fenomen si “agresivitet i ëmbël”, pas një sërë analizash ata kanë dalë në përfundimin se kafshimi ndihmon në kontrollimin e emocioneve.

Sipas tyre njerëzit i shprehin emociponet në mënyra dhe forma të ndryshme. Përshembull kur jemi në tension dikush mund të numërojë der në 10, dikush mund të kafshojë gishtat është thjesht impulsi ai që na bën të veprojmë kështu.

Truri ynë ka tre pjesë, të ndara në ndjenja emocione dhe instinkte, shpesh ne thjesht i shprehim emocionet tona me nxitim.